Granada Hotel

Fakultatív programlehetőségek Kecskeméten és Környékén

Fakultatív programlehetőségek Kecskeméten és Környékén

0

– Kecskeméti városnézés idegenvezetővel (kb. 1 órás program)

2017. 06.22 és 08.31 között minden szerdán 18 órától és minden szombaton 9:30-tól létszámtól függetlenül szállodánk vendégei számára ingyenes angol, német vagy magyar nyelvű idegenvezetéssel. A városnézés a Városháza Tourinform irodája elől indul.

Magyarkert

magyarkertA „Kis-Magyarország Botanikus Kert”, Európa legnagyobb mérethelyes domborzati és vízrajzi makettje. Magyarország 1:1000 méretarányú gigantikus „élő terepasztala”.
Egy olyan hely, ahol óriásnak érezheti magát a látogató. Ahol egy lépés egy kilométer, ahol egy szökkenéssel ugorhatunk a Balaton déli partjáról a Tihanyi-félszigetre, ahol egyetlen ugrással kerülhetünk a Dunántúlról a Duna-Tisza közére. Egy hely, ahol felfedezhetjük hazánkat.
Jelszavunk: „A Magyarkert egy csepp a természet csodájából”.

Szarvasi Vízi Színház (20% kedvezmény vendégeink részére)

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában új szabadtéri játszóhely született 2011 júniusában. Szarvason, a festői szépségű Holt-Körös partján egy különleges atmoszférájú, közel ezer ember befogadására alkalmas színházat adtak át. Részletes program>>>

Kecskeméti Arborétum

Az arborétum három fő részre tagolódik, ezek a véderdősáv, tölgygyűjtemény és a gyűjteményes rész.  A gyűjteményes részt kettészelő széles út, máig emlegetett nevén felhajtó út (Vasfás sétány), valamint a gyűjteményes rész ÉNY-i oldalát határoló Vadgesztenyés sétány agrártörténeti emlék. A gyűjteményes rész 14 ösvényén végigsétálva ma több mint 800-féle fásszárú növényt fedezhetünk fel. A fák, cserjék ösvények menti elrendezése különböző szempontok szerint történt: a növények morfológiai jellemzőinek, rendszertani besorolásának, igényeinek és származási helyének figyelembe vételével.

Séta a vízműdombi tó körül, városi Panoráma a Vízműdombról

vizmuA Benkó Zoltán Szabadidő Központban a látogatók felsétálhatnak a 49 m magasba, a Domb tetején 2 távcsővel is pásztázhatja Kecskemétet. A város főterén álló templomtornyok jól láthatóak tiszta időben. A majd félszáz méter magasból (160 m tengerszint feletti magasság) Kecskemét panorámája terül elénk. Az elénk táruló látvány mellett egy különleges atmoszféra is elragadhat bennünket, a magasból rálátva a csodás erdőkre, a körbefutó vízfelületre és a házakra.

A Domb tetején található a szerelmesek fája is, melynek legendája szerint 4 Arkangyal vigyáz a Dombra és a városra. Aki a szerelmesek fáját megkerüli házasságkötése előtt a párjával kézen fogva, örökké együtt marad szeretetben, békességben.

A Szabadidő Központ remek kikapcsolódások színhelye:
– horgászoknak
– sétálóknak
– családoknak

Bozsó Gyűjtemény

Állandó és időszakos kiállítások

Szórakaténusz Játékmúzeum

jatekNapjainkra már közel 18000 muzeális értékű darabot őriz az intézmény, melyek között az ősi eredetű csigacsont játékok, egyszerű népi játékok együttesei mellett a polgári világ míves kivitelű gyári játékai, a hazai iparművészet egyedi alkotásai, valamint a gyermekirodalom, a különböző játékgyűjtemények és a bűvészet valódi könyvritkaságai is megtalálhatóak.

 

Vadaskert

A Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világ-kiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is.

Zwack Pálinka Múzeum

zwackA Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra látogatásának első állomása a régi pálinkafőzde, amely a huszadik század elején épült és ma már ipartörténeti emlék. Itt tekinthetik meg látogatóink a főzde és a család történetéről készült rövidfilmünket. Következő állomásunk az 1996-ban épült új pálinkafőzdénk, ahol a legkorszerűbb gyümölcspárlat fermentációs és desztillációs folyamatokat ismerheti meg a látogató. A gyümölcs ellenőrzött és szabályozott körülmények között, húsz hatalmas, 8,5 méter magas, rozsdamentes erjesztő tartályban erjed. Palackozó üzemünkben a kézi és gépi palackozás folyamatát tekinthetik meg látogatóink, a gyárlátogatás csúcspontja pedig kóstoló termünkben a pálinkák szakszerű megkóstolása.

Természet Háza a Kiskunsági Nemzeti Park látogatóközpontja

Ópusztaszer

Bugac puszta

Lovas kocsikázás és lovasbemutató

A fakultatív programok árairól kérjük érdeklődjenek munkatársainknál!

Hozzászólás