Granada Hotel

Kecskeméti Vadaskert

Kecskeméti Vadaskert

0

Fedezze fel Kecskemét látnivalóit a velünk!

A Kecskeméti Vadaskert, területileg az ország legkisebb állatkertje. Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világ-kiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is. Így 1971-ben a város vezetése úgy döntött, hogy létrehozza a Kecskeméti Vadaskertet. Az akkori előírásoknak megfelelően elkészült a város állatkertje, mintegy három hektáron, elsősorban hazai vadak és őshonos magyar háziállatok bemutatása céljából.

2003. óta dinamikusan zajlik a vadaskert felújítása, ami napjaikban is tart. Nagyobb beruházásként elkészült a tigrisház, a medveház, a majomház és az oroszlánház. Folyamatosan készülnek kifutók, madár-röpdék természetes, szép környezetben. Az állatkert fejlesztése során egyik legfontosabb feladatának tekinti a meglévő természeti értékek megóvását, gyarapítását és gazdagítását és mindezek mellett újabb és újabb meglepetésekkel szolgál. A korábbi fajösszetétel jelentősen kibővült, csodálatos egyedeivel a Föld minden kontinense képviselteti magát.

Szállodánk vendégeinek még inkább megéri meglátogatni a Kecskeméti Vadaskertet, hiszen nálunk most kedvezményes (-10%) áron előre megválthatják jegyeiket Kecskémet állatbirodalmába!

vadaspark

Kecskeméti Vadaskert
6000 Kecskemét, Műkerti stny. 1,
Nyitva: minden nap: 09:00 – 18:30
(pénztár zárás 17:45)
http://www.zookecskemet.hu/
76 / 320-121

Hozzászólás