Granada Hotel

Kutyás élményprogram

Kutyás élményprogram

0

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványt 2011-ben alapították azzal a céllal, hogy kutyás terápiával, segítő kutyák kiképzésével foglalkozzon.

img23A kutyás terápia kiválóan használható gyermekeknél, beteg felnőtteknél, és a gyógypedagógiai fejlesztések minden területén. A kutya és más házi állatok hozzásegíthetik az embereket életminőségük javításához, egészségük helyreállításához. A terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére.

Alapítványuk 16 vizsgázott kutya-felvezető párosa rendszeresen (összesen heti 26 órában Budapesten, Kecskeméten, Tiszakécskén, Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Baján és Szerbiában Zentán) tart pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat Speciális Iskolák tanulóinak, gyermekotthon bentlakóinak, kisiskolások tanulását segítjük és kórházi betegek gyógyulását segítjük, az idősek napjait próbáljuk szebbé tenni.
Alapítványuk munkájában 8 Habilitációs kutyakiképző és 1 Kutyával segített terápiás szakember vesz részt. Jelenleg 6 terápiás és 1 mozgássérült segítő kutyás tanuló párosunk felkészítése van folyamatban.

Az élményprogram két fő részre tagolódik: előadás és bemutató

Előadás

img15Az előadás során megismertetjük a résztvevőket a kutyás terápiával és annak szerepével a gyermekek és a felnőttek fejlesztésében és rehabilitációjában. Bemutatjuk a kutya szerepét az emberek egészségének megőrzésében és az életminőség javításában, a stressz oldásában és a „burn out” elleni hatását. Betekintést kaphat a hallgatóság a segítő kutyák csodálatos világába. ( pl. vakvezető kutyák, mozgássérült segítő kutyák stb munkája) A terápiás munka, képzés és alkalmazás kérdéskörét a résztvevők az előadókkal közösen, interaktív módon dolgozzák fel. Lehetőség van saját élmények, problémák feldolgozására, megbeszélésére és nagyon sok gyakorlati példát szemléltetünk ennek megértésére.

Bemutató és szituációs játékok

Az előadást követően élő bemutató következik a résztvevők aktív részvételével, melynek célja az élményszerzés mellett, közösség építés, önbizalom növelés a kutyás játékok adta lehetőségeknek megfelelően.
A részvevőknek lehetőséget és teret adunk, hogy kipróbálják képzett terápiás kutyáinkkal a gyakorlatban való munkát, játékot és aktív módon vegyenek részt szituációs fejlesztési feladatokban.
A szituációs játékok kitűnően alkalmazhatóak csapatépítésre, személyiség fejlesztési feladatokra illetve az aktív pihenésre vágyók igényeinek kielégítésére.
A résztvevők egy valós és aktív ember-kutya közvetlen kapcsolatban átélhetik az állatok által nyújtott pozitív, megnyugtató élmények hatásait.

A kutyás élményprogram időtartama

  • Előadás 1 óra
  • Bemutató foglalkozás 1-2 óra (igény szerint)

 

Várjuk érdeklődésüket és ajánlatkérésüket!

Tekintse meg galériánkat:

Hozzászólás