Granada Hotel

Frissítő masszázs

A masszázs az egyik legősibb, legkellemesebb, természetes, káros mellékhatásoktól mentes gyógyító módszer, amelynek során meghatározott testrészeket dörzsölnek, nyomkodnak, megelőzve, gyógyítva ezzel betegségeket, sérüléseket, testi elváltozásokat.

A masszázsnak számos változata terjedt el, mint például a gyógymasszázs vagy gyógyító masszázs, frissítő masszázs, szépítő masszázs, sport masszázs, relaxációs masszázs, hidratáló masszázs, talpmasszázs, stb.

Napjaink rohanó életmódja, a növekvő stressz, a mozgásszegény életmód, a helytelen testtartás, sok esetben az egyoldalú fizikai megterhelés, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy izmaink aszimmetrikussá, túlfeszítetté válnak. E problémáink megoldására alkalmazunk elsődlegesen masszázst, de számos más célra is remekül alkalmazható.

A masszázsterápia lényege a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle – méreg, zsír – lerakódások felszívódása, csökken azok mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, előnyösen változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés.
Masszázs után növekszik az izomzat teljesítőképessége, az elvégzett izommunka gyorsabbá és kitartóbbá válik. A masszázs remek hatást fejt ki az idegrendszerre is.

Az alábbi esetekben a masszázs terápiás alkalmazása NEM javallott:

lázas betegségek, heveny gyulladás tünetei esetén, ízületi gyulladások (duzzanat, nyomási fájdalom, bőrvörösség), csont- ízületi-, izomsérülések, rándulások, ficamok heveny szakasza, bőrfertőzések (gomba), bőrgyulladások, bőrviszketések, mélyvénás trombózis, vénák gyulladása, visszeresség, fokozott vérzékenység (leukémia, scorbut, haemophilia), menstruáció első két napja, terhesség alatt a törzsön, TBC, rosszindulatú daganatok utolsó stádiuma, nagymértékben legyengült, sápadt, leromlott, igen idős betegek, pszichiátriai betegségek (epilepszia, skizofrénia), pacemakeres beteg.

Frissítő, közérzetjavító masszázs 30 perc 5.490 HUF / 60 perc 7.490 HUF

Hozzászólás