Granada Hotel

Kínai akupresszúrás masszázs

Az akupresszúra egyike az ősi gyógymódoknak. Kínából származik, az akupunktúra tűk nélküli változata. A kezelő különböző masszázstechnikákkal gyakorol hatást a szükséges akupunktúrás pontokra, illetve a kezelendő testfelületre.

Leginkább pontnyomással dolgozik, azaz magyarul pontmasszázsnak hívhatjuk ezt a gyógymódot.

A kínai világnézetre, a pulzus- és nyelvdiagnosztikára alapozva meghatározhatók az ember szervezeti erősségei és gyengeségei akár az alkati problémákra, akár a már meglévő betegségekre gondolunk. Ha már tudjuk, mire kell odafigyelnünk könnyebben egyensúlyban tartható az egészségünk mind fizikai, mind energetikai szinten.

Mint minden természetközeli gyógymódnak, ennek is a megelőzés a legfőbb területe. A kínai hagyományok szerint az orvost csak addig fizették, amíg páciense meg nem betegedett. Az ő dolga volt figyelmeztetni az embert a megjelenő enyhébb tünetek alapján a közelgő betegségre és még mielőtt az kialakult volna, helyreállította az éppen csak megbillent egészségi egyensúlyt. Minél később kérünk segítséget egy adott problémával kapcsolatban, annál hosszabb a gyógyulás folyamata. Szervezetünk folyamatosan ad kisebb-nagyobb jelzéseket állapotára vonatkozólag. Ezek felismerése és megfigyelése már fél gyógyulás!

A másik felét pedig elérhetjük a masszázstechnikák alkalmazásával is.

Ez történhet olaj, illetve krém igénybevételével, vagy szárazon akár könnyű, pamut ruházatban is attól függően, hogy a kedves kliens mit igényel. A probléma kezelhető helyileg, ami rövidebb masszázsidőt jelent, viszont több alkalmat, illetve egész testet érintő masszázs keretében is, amikor olyan testrészeket is kezelünk, melyek látszólag nincsenek is kapcsolatban az adott problémával. Ez mégis hatékonyabb, mert az egész embert veszi figyelembe és könnyebben kiegyenlíthetők az úgynevezett energetikai rendszerben lévő többletek és hiányok.

Az emberben nem csak a vér és a nyirok áramlik meghatározott pályákon (vérerekben, nyirok utakban), hanem energia is. Ami csakúgy, mint a vér vagy a nyirok időnként akadályokba ütközhet, és az áramlás így egyenetlenné válhat. Valahol pangás, energiatöbblet keletkezik és ennek megfelelően hiány alakul ki egy másik helyen a fizikából ismert közlekedőedény-elméletnek megfelelően. Mivel meghatározott mennyiségű vérrel, nyirokkal, energiával rendelkezünk ezek mozgása, illetve nem mozgása adja egészség- és betegségérzetünket. A pontmasszázzsal ezeket az akadályokat próbáljuk megszüntetni.

 

Kínai akupresszúrás masszázs 60 perc – 6.900 HUF

Hozzászólás